Artikler

Artikler om kosthold og helsekost. Fokus på vitamin, mineraler og antioksidanter, samt en generell sunn livsstil.


Giftig innpakning - Hvor er de ansvarlige?Man skulle tro at om det var påvist at innpakning lekker skadelige stoffer, at slikt ville bli tatt på dypeste alvor av mattilsyn og myndigheter, og stoppet så raskt det lot seg gjøre? Det er IKKE tilfellet! I Norge lekker innpakning og emballasje ut giftige hormonforstyrrende stoffer, og har gjort det i årevis. Les mer her..

5 naturlige antibiotika uten reseptAntibiotika brukes til å drepe eller hemme bakterievekst. Selv om du kanskje tenker på antibiotika som moderne medisin, har de faktisk eksistert i århundrer. De originale antibiotikaene, som mange av dagens antibiotika, er avledet fra naturlige kilder.

Kosthold og helseEt sunt kosthold bidrar til god helse og livskvalitet. Her følger noen råd på veien mot et bedre kosthold og helse.

Urovekkende lavt jodinntak blant nordmenn - Får du i deg nok jod?Flere nordmenn får i seg for lite jod. Årsakene er flere. Blant annet utarmet matjord og endringer i kostholdet.

Sunn mat for god tarmfunksjon Prosessert mat med kjemiske tilsetninger dominerer kjøpematen i dagligvarebutikkene. I tillegg skjules de kunstige ingrediensene under samlebetegnelser. Maten pakkes også ofte i innpakning som lekker kunstige stoffer over i maten. Alle disse faktorene bidrar til at kroppen blir syk og at hjernen ikke fungerer optimalt. 

Sunne fakta og lure måter å bruke kokosnøttolje påKokosnøttolje brukes ofte til steking og i matlaging, men visste du at det finnes mange andre smarte bruksområder for denne allsidige oljen? Les mer i artikkelen her

Lider du av vitamin- eller mineralmangel?Dersom noe er galt vil kroppen sende deg signaler om det.Med dagens kosthold kan det være en utfordring å få i seg alle næringsstoffene kroppen trenger. Les mer om kroppens signaler på at noe er galt og ikke minst hva du kan gjøre med det.

Stevia - Det naturlige søtningsmiddeletStevia blir mer og mer populært og ikke uten grunn. Stevia brukes som sukkererstatning og er perfekt for de som lider av diabetes, for lavt blodsukker eller soppinfeksjon. Les mer om det naturlige søtningsmiddelet her.

Peppermynte - Et godt hjelpemiddel ved forkjølelse og dårlig mageHar du drukket en kopp varm peppermynte te? Da har du sannsynligvis merket den godgjørende  effekten urten har på kroppen. Peppermynte har en merkbar forfriskende og kjølende  effekt.

Tendensen til å skjule ingrediensen - Har vi ikke rett til å vite hva maten inneholder?Samlebetegnelser, syntetisk mat som blir merket som "naturlig", vann som blir sprøytet inn i maten, giftig emballasje. Hvor skal dette ende? Og hvorfor har ikke vi rett til å vite nøyaktig hva produktene inneholder?

Viser {start} til {end} av {total} ({pages} sider)