5 naturlige antibiotika uten resept

Antibiotika brukes til å drepe eller hemme bakterievekst. Selv om du kanskje tenker på antibiotika som moderne medisin, har de faktisk eksistert i århundrer. De originale antibiotikaene, som mange av dagens antibiotika, er avledet fra naturlige kilder. Visse planteekstrakter, essensielle oljer og til og med mat har antibiotiske egenskaper. Noen mat- og grønnsaksekstrakter kan for eksempel forhindre vekst av bakterier i maten. Noen ganger strekker disse egenskapene seg utover maten og kan hjelpe til med din personlige hygiene. Tranebærekstrakt inneholder både antibakterielle og antioksidantforbindelser, noe som gjør det til naturlig hjemmemedisin mot urinveisinfeksjoner.


Urter kan også ha antibiotiske egenskaper. En mindre studie av 58 kinesiske planter fant at 23 hadde antibakterielle egenskaper og 15 hadde soppdrepende egenskaper. En studie fra 2014 fant at urteterapi var like effektiv som kjemisk antibiotikum til behandling av de som led av en overvekst av bakterier i tynntarmen.

Her følger noen naturlige kilder til antibiotika:


Honning er et av de eldste kjente antibiotika som spores tilbake til eldgamle tider. Egypterne brukte ofte honning som naturlig antibiotika og hudbeskyttende middel. Honning inneholder hydrogenperoksid, som kan forklare noe av dets antibakterielle egenskaper. I tillegg har honning et lavt pH-nivå. Dette fungerer for å trekke fuktighet vekk fra bakterier, noe som får bakteriene til å bli dehydrert og dø.

Hvitløk har lenge vært antatt å ha antimikrobielle egenskaper. En studie fra 2011 fant at hvitløkskonsentrat er effektivt mot bakterier. Du kan kjøpe hvitløkskonsentrat eller ekstrakt i din lokale helsekostbutikk. Du kan også være i stand til å lage dine egne ved å legge hvitløksfedd i olivenolje.

Timian - eterisk olje Mange naturlige vaskemidler inneholder eterisk olje av timian. Denne oljen har vist seg å være spesielt nyttig mot antibiotikaresistente bakterier. I en 2011 studie, testet forskere effektiviteten av essensiell olje både fra lavendel og timian. Begge oljene ble testet i et basseng med over 120 bakteriestammer. Forskerne fant at essensiell olje med timian var mer effektiv ved å drepe bakterier enn essensiell olje fra lavendel.

Oregano - eterisk olje. Carvacrol er en ingrediens som finnes i essensiell olje fra oregano. Det har viktige terapeutiske egenskaper som ytterligere aktiverer helbredelse i kroppen ved innånding. Det har vist seg at oreganoolje hjelper til med å helbrede magesår og redusere betennelse. For å behandle soppinfeksjoner på huden din, tilsett en dråpe eterisk essensiell olje per teskje med en olje, for eksempel oliven- eller kokosnøttolje. Påfør blandingen på det berørte området.

Grapefruktfrø. Ekstrakt av grapefruktfrø kan du få kjøpt i helsekostbutikker. Du kan også la frøene tørke etter at du har spist selve frukten. Når frøene er tørket, kan du knuse de i en morter. Grapefruktfrø kan hjelpe å bekjempe bakterier, sopp og parasitter.

Skriv en kommentar

NB! HTML vil ikke fungere!