Kosthold og helse

Et sunt kosthold skal dekke behovene for nødvendige næringsstoffer og forebygge livsstilsykdommer. Et sunt kosthold er viktig for at kroppen skal kunne fungere optimalt. Her følger noen enkle råd og tips som kan hjelpe deg på veien:

1. Spis variert. Et variert kosthold bør inneholde fisk, frukt, bær, grønnsaker, grove kornprodukter og begrensede mengder med rødt kjøtt.

2. Drikk rikelig med vann. Vann bør være ditt førstevalg som tørstedrikk.

3. Sukker. Unngå for mye tomme kalorier som du finner i søtsaker og alkohol. Personer med diabetes bør være klar over at poteter, korn, ris og pasta er rike på karbohydrater som gir en rask økning i blodsukkeret.

4. Mosjon. Trening og mosjon er også viktig for å fremme trivsel og for å unngå overvekt og risiko for hjertekarsykdommer. Man forbrenner kalorier og har lettere for å holde vekten på et akseptabelt nivå.

5. Hjemmelaget mat. Har du mulighet så lag gjerne maten fra bunnen av. Kutt ned på bruken av ferdigposer og bearbeidet mat. Slike produkter inneholder ofte mange unødvendige tilsetningsstoffer

6. Spis regelmessig. Finn en rytme som passer for deg. Spiser du regelmessig bidrar det til et mer stabilt blodsukker, økt prestasjon, helse og velvære. 

7. Det er lov å koble av. Det er greit å unne seg noe ekstra godt en gang i blant. Spiser du sunt mesteparten av tiden er det lov å kose seg litt innimellom. Eksempelvis i helgene. Det er tross alt en livsstil du skal kunne leve med. Noen andre råd du synes vi bør ha med? Kommenter gjerne under! 

Skriv en kommentar

NB! HTML vil ikke fungere!