Utsolgt
  • KJERRINGROKK - 100 GRAM

KJERRINGROKK / ÅKERSNELLE

(Vitenskapelig navn: Equisetum arvense)

Kjerringrokk/ Åkersnell tilhører Snellefamilien og er en flerårig karsporeplante som formerer seg med sporer eller utløpere under jorden. Åkersnelle er utbredt i arktiske og tempererte områder av Europa, Asia og Nord-Amerika. I Norge er arten vanlig i de fleste deler av landet, men ikke høyt til fjells. Kjerringrokk inneholder blant annet flavonoider, steroler, garvestoffer, eplesyre og delvis løselig kiselsyre og grunnstoffet silisium(kisel). Den inneholder også en rekke mineraler slik som magnesium, mangan, kalsium og svovel.

Egenskaper og virkning

Åkersnelle er Astringerende (sammentrekkende). Betegnelsen brukes ofte om stoffer som har evnen til å hele sår, motvirke betennelse og hjelpe mot diaré. Urten er også midlt urindrivende, styrkende på urinveiene, øker elastisitet og kraft i hud og bindevev og er derav beskrevet som styrkende for negler og hår. Regulerer fettsoffer i huden, styrker beinveksten og fremskynder koaguleringsprosessen(sårhelende). Immunstyrkende, blodrensende, antibakteriell, svettedrivende, galledrivende, smertestillende, sopphemmende og betennelseshemmende. I tillegg er den rapportert å styrke slimhinnene og øke opptaket av kalsium.

Avkok av åkersnelle ble tidligere sagt å kunne være gunstig mot tuberkulose, og har også vært brukt som viktig urtemedisin mot såkalt tæring. I nyere tid brukes kjerringrokk mest som et styrkemiddel til hud, hår og nedgler og mot ulike plager knyttet til urinveiene. Urtete av kjerringrokk virker vanndrivende uten å forstyrre mineralbalansen i kroppen nevneverdig, noe som dessverre ofte er tilfelle med andre vandrivende medisiner.

Ingredienser:
Kjerringrokk
Nettovekt: 100 gram

Merk: Skal du samle kjerringrokk selv så vær forsiktig så du ikke tar feil og samler myrsnelle istedet. Myrsnelle (Equisetum palustre) ligner på åkersnelle, men er derimot ganske giftig.


Informasjonen på dette nettstedet er for pedagogiske formål. Du bør rådføre deg med din lege for spesifikke råd om dine medisinske spørsmål eller forhold.

Skriv en vurdering

Note: HTML er ikke oversatt!
    Dårlig           Bra

KJERRINGROKK - 100 GRAM

  • Varenummer: kb149
  • Tilgjengelighet: Utsolgt
NOK
  • .49

    kr. 49,-


Etikett: kjerringrokk, åkersnelle, Equisetum arvense, urindrivende, hud, hår, negler, mineraler, sårhelende, koagulerende, betennelse