Utsolgt
  • Vaskenøtter økologiske 150 gram

Vaskenøtter/ såpebær - Miljøvennlig og naturlige vaskemiddel

Økologiske vaskenøtter eller såpebær som inneholder stoffet saponin som virker som såpe når det kommer i kontakt med vann.  Den naturlige såpen i nøttene oppfører seg på samme måte som et vanlig  vaskemiddel, bare at de er helt naturlig,  miljøvennlig og skånsom mot huden. Nøttene er spesielt godt egnet for de med sensitiv, tynn hud, allergi eller eksem. Såpen fra nøttene  etterlater ingen kjemiske rester i klærne. Vaskenøttene inneholder ingen duftstoffer, men et mildt antibakterielt middel som skummer.


Såpenøttene er for alle typer klesvask – spesielt barneklær og bleier, de fineste undertøyene (ull, silke) og funksjonelle tekstiler. Du kan vaske de i vaskemaskin eller for hånd.


Bruksanvisning:

Dosering for 4-5 kg klesvask: Ved mykt vann i opptil 60 grader brukes 3-4 vaskenøtter. I hard vann  brukes 5. Ved vann over 60 grader må du bruke 4-5 nøtter og 6 nøtter ved hardt vann. Ha det riktige antall nøtter i klutposen og legg til vasken i vaskemaskinens trommel. Det er ikke nødvendig å bruke et mykgjøringsmiddel siden såpe-saponin mykner vann. Såpenøttene inneholder ikke blekemiddel..

Vasking av svært skittent tøy

Det er lurt å legge svært skittent tøy i en bøtte med varmt vann kvelden før vaskingen og la det stå til over natten. Fjern flekker med gallesåpe.

Håndvask

Legg nøttene i en vannflaske (glass) med varmt vann. La det stå over natta. Når du rister glasset om morgenen, kan du se hvordan saponin virker i vannet. Hell vannet i en bolle eller vask i et vaskebad. Såpekstraktet varer ved romtemperatur en dag. Har du det i kjøleskapet varer det i omtrent tre dager. Såpenøttene har en søt lukt, men det påvirker ikke den endelige lukten på klesvasken.

Hvor lenge varer nøttene?

Nøttene kan brukes 2 til 3 ganger hvis vaske-temperaturen ikke er høyere enn 60 grader. Nøtter som ikke lenger er i varmt vann, og ikke slipper ut saponiner, skal plasseres i komposten.
Ingredienser:

Viltvoksende såpenøtter.

Nettovekt: 150 gramVed langvarig oppbevaring tørker såpenøttene gradvis ut og blir mørkere. Saponinen forsvinner imidlertid ikke fra dem, den trenger bare litt mer tid før den begynner å løsne i vannet.

Skriv en vurdering

Note: HTML er ikke oversatt!
    Dårlig           Bra

Vaskenøtter økologiske 150 gram

  • Varenummer: kb924
  • Tilgjengelighet: 2-3 uker
NOK
  • kr. 68,-
  • .59

    kr. 59,-


Etikett: Vaskenøtte, vask, vaskemiddel, såpenøtter