• KJERRINGROKK - 100 GRAM

KJERRINGROKK / ÅKERSNELLE

(Vitenskapelig navn: Equisetum arvense)

Kjerringrokk/ Åkersnell tilhører Snellefamilien og er en flerårig karsporeplante som formerer seg med sporer eller utløpere under jorden. Åkersnelle er utbredt i arktiske og tempererte områder av Europa, Asia og Nord-Amerika. I Norge er arten vanlig i de fleste deler av landet, men ikke høyt til fjells. Kjerringrokk inneholder blant annet flavonoider, steroler, garvestoffer, eplesyre og delvis løselig kiselsyre og grunnstoffet silisium(kisel). Den inneholder også en rekke mineraler slik som magnesium, mangan, kalsium og svovel.

Egenskaper og virkning

Åkersnelle er Astringerende (sammentrekkende). Betegnelsen brukes ofte om stoffer som har evnen til å hele sår, motvirke betennelse og hjelpe mot diaré. Urten er også midlt urindrivende, styrkende på urinveiene, øker elastisitet og kraft i hud og bindevev og er derav beskrevet som styrkende for negler og hår. Regulerer fettsoffer i huden, styrker beinveksten og fremskynder koaguleringsprosessen(sårhelende). Immunstyrkende, blodrensende, antibakteriell, svettedrivende, galledrivende, smertestillende, sopphemmende og betennelseshemmende. I tillegg er den rapportert å styrke slimhinnene og øke opptaket av kalsium.

Avkok av åkersnelle ble tidligere sagt å kunne være gunstig mot tuberkulose, og har også vært brukt som viktig urtemedisin mot såkalt tæring. I nyere tid brukes kjerringrokk mest som et styrkemiddel til hud, hår og nedgler og mot ulike plager knyttet til urinveiene. Urtete av kjerringrokk virker vanndrivende uten å forstyrre mineralbalansen i kroppen nevneverdig, noe som dessverre ofte er tilfelle med andre vandrivende medisiner.

Ingredienser:
Kjerringrokk
Nettovekt: 100 gram

Merk: Skal du samle kjerringrokk selv så vær forsiktig så du ikke tar feil og samler myrsnelle istedet. Myrsnelle (Equisetum palustre) ligner på åkersnelle, men er derimot ganske giftig.


Informasjonen på dette nettstedet er for pedagogiske formål. Du bør rådføre deg med din lege for spesifikke råd om dine medisinske spørsmål eller forhold.

Skriv en vurdering

Note: HTML er ikke oversatt!
    Dårlig           Bra

KJERRINGROKK - 100 GRAM

  • Varenummer: kb149
  • Tilgjengelighet: 2 på lager
NOK
  • .49

    kr. 49,-


Related Products

SALVIE 75 GRAM

SALVIE 75 GRAM

Salvie 75 gram. (Salvia officinalis var. purpurea)Salvie er en av de eldste kjente legeplantene og skal vært omtalt på 6000 år gamle leirtavler fra den sumeriske kultur. Arten reg..

kr. 58,-

Tilbud 23%

PEPPERMYNTE 100 GRAM

PEPPERMYNTE 100 GRAM

Peppermynte, urte-te - 100 gram. Peppermynte te med herlig oppfriskende og aromatisk smak. Fin ved forkjølelse eller ond/ sår hals. Noen av urtens egenskaper og virkning er bes..

kr. 58,- kr. 75,-

Earl Grey økologisk Higher Living

Earl Grey økologisk Higher Living

Earl Grey økologisk, en pose. Teen inneholder svart økologisk te og Bergamottolje .Bergamottolje produseres ved å kaldpresse nesten modne frukter uten skall. Etterpå renses og filt..

kr. 2,-

Tilbud 24%

HYLLEBLOMST -  125 GR.

HYLLEBLOMST - 125 GR.

Hylleblomst-te 125 gram. Anbefales både som forebyggende og lindrende ved forkjølelse og influensa.Tilberedning: To teskjeer til en kopp te. Hell over kokende vann og la trekke i 1..

kr. 98,- kr. 129,-

Etikett: kjerringrokk, åkersnelle, Equisetum arvense, urindrivende, hud, hår, negler, mineraler, sårhelende, koagulerende, betennelse