Bipollen: Komplett supermat med fantastiske helsefordeler

Bipollen er laget av honningbier , og er mat for de unge biene. Bipollen regnes som en av naturens mest fullstendig og næringsrike kilde som inneholder nesten alle næringsstoffer som kreves av et menneske. Pollen samlet av bier er rike på proteiner (ca 40% protein), frie aminosyrer, vitaminer , blant annet B-kompleks, og folsyre. Bipollen er et fullverdig fôr og inneholder mange elementer som produkter av animalsk opprinnelse ikke innehar. Bipollen er rikere på protein enn noen annen animalsk kilde. Den inneholder flere aminosyrer enn kjøtt, egg, ost av lik vekt. Omtrent halvparten av dets protein er i form av frie aminosyrer som er klar til å brukes direkte av kroppen.


Det er viktig å erkjenne at det tar en bie hele åtte timer hver dag i en hel måned for å samle sammen. en teskje med bi pollen. Ikke rart det er næringsrikt. Her er noen av bi-pollen sine helsefordeler:

  • Utholdenhet - Utvalget av næringsstoffer som finnes i bipollen gjør det en stor naturlig kilde for energi. Karbohydrater, protein og B-vitaminer kan bidra til å holde kroppen gående hele dagen ved å styrke utholdenhet og bekjempelse av trøtthet.
  • Bedre hud. Bipollen er ofte brukt i produkter som tar sikte på å behandle betennelsestilstander og hudirritasjoner som psoriasis eller eksem. Aminosyrer og vitaminer beskytter huden og hjelpe til regenerering av cellene.
  • Luftveiene - Bi pollen inneholder en høy mengde av antioksidanter som kan ha anti-inflammatorisk effekt på vevet i lungene, og hjelpe å hindre utbrudd av astma.Allergibehandling - Pollen reduserer tilstedeværelsen av histamin, som lindring mange allergier. Dr. Leo Conway, M.D av Denver Colorado, rapporterte at hele 94 prosent av hans pasienter ble helt fri for allergisymptomer etter å ha behandlet dem med bipollen over en viss periode.
  • Fordøyelsesystem - I tillegg til sunne vitaminer , mineraler og proteiner, inneholder bee pollen enzymer som kan hjelpe på fordøyelsen.
  • Forsterker immunsystemet - Bipollen er bra for tarmfloraen og støtter dermed immunforsvaret .Godt for hjertet - Bipollen inneholder store mengder rutin; en antioksidant bioflavonoid som bidrar til å styrke kapillærene , blodårer , og korrigerer kolesterolnivået.


Alt i alt er bipollen et fantastisk produkt som kan brukes av de aller flerste, yngre og eldre, samt de som driver med trening. Følgende er den ernæringsmessige sammensetningen av ren bipollen. Den inneholder vitaminer som provitamin A, riboflavin, tiamin, niacin, pyridoksin, pantotensyre, vitamin D, E, K, H, folsyre, rutin, inositol og kolin. Mineraler som finnes i bi-pollen omfatter blant annet fosfor, kalsium, kalium, jod, sink, kobber,natrium, svovel, magnesium,  mangan, selen, molybden, silika, bor og titan. Bipollen er vist å kunne krympe forstørret prostata, spesielt om det inntas i tidlige stadier. Effektivt ved prostatitt, og gir forbedringer hos 80% i løpet av seks måneder.[1][2][3][4][5][6][7]

Ønsker du å få vite mer om hvor du kan få bipollen til en gunstig pris? KostholdsButikken har 200 gram bipollen til kun 109 kroner her >>
[1] Bruset, Stig & Dag Tveiten: Helse på grønn resept. Oslo, Gyldendal Norsk Forlag ASA 1999.
[2] Foster, Steven & Varro E. Tyler: Tyler's Honest Herbal. A Sensible Guide to the Use of Herbs and Related Remedies. Fourth edition. New York & London, The Haworth Herbal Press 1999.
[3] Santelmann, Kirsten: Kjerringråd for kropp og sjel. Oslo, Ex Libris Forlag AS 1999 5.oppl.
[4] Det Beste: Alternativ Medisinsk Leksikon. Oslo, Det Beste A/S 1994.
[5] Skidmore-Roth, Linda: Mosby's Handbook of Herbs & Natural Supplements. St. Louis, Mosby 2001.
[6] Balch, Phyllis A.: Prescription for Herbal Healing. New York, Avery 2002.
[7] Wilen, Joan & Lydia Wilen: Moderne kjerringråd. Oslo, Bok & Bilde AS 1993.

Skriv en kommentar

NB! HTML vil ikke fungere!