Gurkemeie - Superkrydderet med mirakelmolekylet Curcumin

(Curcuma longa L. Tilhører ingefærfamilien Zingiberaceae)

økologisk gurkemeiekrydder Gurkemeie er en flerårig urt som blir omtrent 90 - 150 cm hør. Den er en kulturplante som antas å være oppstått i India. Gurkemeie har vært brukt som krydder og medisin i årtusener. Det er en av de viktigste ingrediensene i indisk curry, og er en viktig komponent i de tradisjonelle kinesiske og indiske medisin systemer. Gurkemeie har blitt omtalt som både supermat og superkrydder.


De helsemessige og medisinske fordeler knyttet til krydderet er mange. Nå tiltrekker gurkemeie forskere fra hele verden fordi det inneholder stoffet curcumin som blant annet er en kraftig antioksidant og i tillegg innehar anti-inflammatoriske egenskaper. Curcumin blir omtalt av mange forskere og kreftleger som et mirakelstoff fordi det har effekt på alle enzymer som forårsaker betennelsetilstander. Aspirin virker til sammenligning kun ved å blokkere ett eneste enzym.


Curcurmin-molekylet sies å inneha spesielle egenskaper, det bidrar til å hindre oksidativt stress som kan føre til svekket immunforsvaret og hormonell ubalanse. Oksidativ skade er også forbundet med utvikling av kroniske betennelsestilstander. Det er det bred faglig enighet om at mange av de kroniske folkesykdommene, inkludert kreft, ser ut til å ha en sammenheng med akutte eller kroniske betennelsestilstander. Dette er en av grunnene for forskernes store interesse for gurkemeie og curcumin.


Gode grunner til å bruke gurkemeie på maten.

Betennelsehemmende, smertelindrende, blodsukkersenkende, sårhelende, sopphemmende og bakteriehemmende, fordøyelsefremmende og magestyrkende. Gurkemeies beskrevne helsefordeler er mange. Gurkemeie hjelper til å stabilisere kroppens mikroflora ved å hemme oppvekst av gjærsopp. Urten har vært brukt ved høyt kolesterol, åreforkalkning, blodpropp, magesår, dårlig appetitt, kroniske betennelser i ledd, muskler og andre organ. Den har også blitt brukt ved astma, eksem, psoriasis, soppinfeksjon og menstruasjonskramper.


Informasjonen på dette nettstedet er for pedagogiske formål. Du bør rådføre deg med din lege for spesifikke råd om dine medisinske spørsmål eller forhold.

Skriv en kommentar

NB! HTML vil ikke fungere!