• Vaskenøtter økologiske 250 gram

Miljøvennlig og naturlige vaskenøtter.

Økologiske vaskenøtter eller såpebær som inneholder stoffet saponin som virker som såpe når det kommer i kontakt med vann.  Den naturlige såpen i nøttene oppfører seg på samme måte som et vanlig  vaskemiddel, bare at de er helt naturlig,  miljøvennlig og skånsom mot huden. Nøttene er spesielt godt egnet for de med sensitiv, tynn hud, allergi eller eksem. Såpen fra nøttene  etterlater ingen kjemiske rester i klærne. Vaskenøttene inneholder ingen duftstoffer, men et mildt antibakterielt middel som skummer.


Såpenøttene er for alle typer klesvask – spesielt barneklær og bleier, de fineste undertøyene (ull, silke) og funksjonelle tekstiler. Du kan vaske de i vaskemaskin eller for hånd.


Bruksanvisning:

Dosering for 4-5 kg klesvask: Ved mykt vann i opptil 60 grader brukes 3-4 vaskenøtter. I hard vann  brukes 5. Ved vann over 60 grader må du bruke 4-5 nøtter og 6 nøtter ved hardt vann. Ha det riktige antall nøtter i klutposen og legg til vasken i vaskemaskinens trommel. Det er ikke nødvendig å bruke et mykgjøringsmiddel siden såpe-saponin mykner vann. Såpenøttene inneholder ikke blekemiddel..

Vasking av svært skittent tøy

Det er lurt å legge svært skittent tøy i en bøtte med varmt vann kvelden før vaskingen og la det stå til over natten. Fjern flekker med gallesåpe.

Håndvask

Legg nøttene i en vannflaske (glass) med varmt vann. La det stå over natta. Når du rister glasset om morgenen, kan du se hvordan saponin virker i vannet. Hell vannet i en bolle eller vask i et vaskebad. Såpekstraktet varer ved romtemperatur en dag. Har du det i kjøleskapet varer det i omtrent tre dager. Såpenøttene har en søt lukt, men det påvirker ikke den endelige lukten på klesvasken.

Hvor lenge varer nøttene?

Nøttene kan brukes 2 til 3 ganger hvis vaske-temperaturen ikke er høyere enn 60 grader. Nøtter som ikke lenger er i varmt vann, og ikke slipper ut saponiner, skal plasseres i komposten.


Ingredienser:

Viltvoksende såpenøtter.

Nettovekt: 250 gramVed langvarig oppbevaring tørker såpenøttene gradvis ut og blir mørkere. Saponinen forsvinner imidlertid ikke fra dem, den trenger bare litt mer tid før den begynner å løsne i vannet.

Skriv en vurdering

Note: HTML er ikke oversatt!
    Dårlig           Bra

Vaskenøtter økologiske 250 gram

  • Varenummer: kb924
  • Tilgjengelighet: 4 på lager
NOK
  • .79

    kr. 79,-


Related Products

Sonett flekkfjerner

Sonett flekkfjerner

Sonett flekkfjerner 100ml. Et rent naturprodukt som lett brytes 100% ned av mikroorganismer kort tid etter bruk.  BRUKSprøyt på nært hold og la det virke i cirka 30 sekunder. ..

kr. 49,-

Universal rengjøringsmiddel sitron

Universal rengjøringsmiddel sitron

Universalrengjøringmiddel sitron 1 literRengjøringsmiddel mot fett og skitt på alle harde overflater! Ecover Universal gjør gulv og fliser skinnende rene uten å etterlate giftige r..

kr. 67,-

Etikett: Vaskenøtte, TierraVerde, vask, vaskemiddel

Noen utvalgte varer:

SALVIE 75 GRAM

SALVIE 75 GRAM

Salvie 75 gram. (Salvia officinalis var. purpurea)Salvie er en av de eldste kjente legeplantene og skal vært omtalt på 6000 år gamle leirtavler fra den sumeriske kultur. Arten reg..

kr. 49,- Ex Tax: kr. 43,-

KAKAOBØNNER ØKOLOGISKE 250 gr.

KAKAOBØNNER ØKOLOGISKE 250 gr.

Økologiske kakabønner 250 gramTilbud. Datovare. Best før 23.05.2019 Rå økologiske og fairtrade Criollo kakaobønner*, hele med skall. De kan spises som de er eller dypp de først ..

kr. 44,- kr. 89,- Ex Tax: kr. 38,-

Manna fiken sirup

Manna fiken sirup

Fiken og manna ekstrakt 200 ml.  - For bedre opptak og fordøyelse - Hjelper med å hindre forstoppelse og ved problemer med næringsopptak. Manna-ask er et bladfellende løvtr..

kr. 130,- Ex Tax: kr. 113,-

KAKAOBITER (NIBS) 250 GRAM

KAKAOBITER (NIBS) 250 GRAM

Økologisk kakaonibs 250 gram Økologiske og fairtrade kakaonibs av rå Criollo kakaobønner. Nibs er tørkede kakaobønner som er brukket i små biter. De kan spises som de er, blan..

kr. 79,- Ex Tax: kr. 69,-