• Vaskenøtter økologiske 250 gram

Miljøvennlig og naturlige vaskenøtter.

Økologiske vaskenøtter eller såpebær som inneholder stoffet saponin som virker som såpe når det kommer i kontakt med vann.  Den naturlige såpen i nøttene oppfører seg på samme måte som et vanlig  vaskemiddel, bare at de er helt naturlig,  miljøvennlig og skånsom mot huden. Nøttene er spesielt godt egnet for de med sensitiv, tynn hud, allergi eller eksem. Såpen fra nøttene  etterlater ingen kjemiske rester i klærne. Vaskenøttene inneholder ingen duftstoffer, men et mildt antibakterielt middel som skummer.


Såpenøttene er for alle typer klesvask – spesielt barneklær og bleier, de fineste undertøyene (ull, silke) og funksjonelle tekstiler. Du kan vaske de i vaskemaskin eller for hånd.


Bruksanvisning:

Dosering for 4-5 kg klesvask: Ved mykt vann i opptil 60 grader brukes 3-4 vaskenøtter. I hard vann  brukes 5. Ved vann over 60 grader må du bruke 4-5 nøtter og 6 nøtter ved hardt vann. Ha det riktige antall nøtter i klutposen og legg til vasken i vaskemaskinens trommel. Det er ikke nødvendig å bruke et mykgjøringsmiddel siden såpe-saponin mykner vann. Såpenøttene inneholder ikke blekemiddel..

Vasking av svært skittent tøy

Det er lurt å legge svært skittent tøy i en bøtte med varmt vann kvelden før vaskingen og la det stå til over natten. Fjern flekker med gallesåpe.

Håndvask

Legg nøttene i en vannflaske (glass) med varmt vann. La det stå over natta. Når du rister glasset om morgenen, kan du se hvordan saponin virker i vannet. Hell vannet i en bolle eller vask i et vaskebad. Såpekstraktet varer ved romtemperatur en dag. Har du det i kjøleskapet varer det i omtrent tre dager. Såpenøttene har en søt lukt, men det påvirker ikke den endelige lukten på klesvasken.

Hvor lenge varer nøttene?

Nøttene kan brukes 2 til 3 ganger hvis vaske-temperaturen ikke er høyere enn 60 grader. Nøtter som ikke lenger er i varmt vann, og ikke slipper ut saponiner, skal plasseres i komposten.


Ingredienser:

Viltvoksende såpenøtter.

Nettovekt: 250 gramVed langvarig oppbevaring tørker såpenøttene gradvis ut og blir mørkere. Saponinen forsvinner imidlertid ikke fra dem, den trenger bare litt mer tid før den begynner å løsne i vannet.

Skriv en vurdering

Note: HTML er ikke oversatt!
    Dårlig           Bra

Vaskenøtter økologiske 250 gram

  • Varenummer: kb924
  • Tilgjengelighet: På lager
  • kr. 79,-


Related Products

Universal rengjøringsmiddel sitron

Universal rengjøringsmiddel sitron

Universalrengjøringmiddel sitron 1 literRengjøringsmiddel mot fett og skitt på alle harde overflater! Ecover Universal gjør gulv og fliser skinnende rene uten å etterlate giftige r..

kr. 67,-

Etikett: Vaskenøtte, TierraVerde, vask, vaskemiddel

Noen utvalgte varer:

LØVETANNSAFT - ØKOLOGISK 200ML

LØVETANNSAFT - ØKOLOGISK 200ML

Løvetannsaft (Taraxacum officinale).Naturlig ferskpresset løvetannsaft. Løvetann har en lang tradisjon som folkemedisin både i Europa og blant nordamerikanske indianere. Cherokee-i..

kr. 130,- Ex Tax: kr. 113,-

PEPPERMYNTEOLJE ØKOLOGISK 10 ML.

PEPPERMYNTEOLJE ØKOLOGISK 10 ML.

Peppermynteolje fungerer bra som smakstilsetning i sjokolade, konfekt og kaker. Peppermynteolje er knyttet til en rekke gunstige helsemessige egenskaper, blant annet ved å fremme f..

kr. 89,- Ex Tax: kr. 77,-

Økologisk malt pepper

Økologisk malt pepper

Økologisk malt sort pepper 60 gramVitenskapelig navn: Piper nigrumPepper dyrkes i mange tropiske områder, spesielt i India, Indonesia og Sør-Amerika. Hvit, svart og grønn pepper ko..

kr. 49,- Ex Tax: kr. 43,-

RAPSOLJE - KALDPRESSET ØKOLOGISK 500 ML

RAPSOLJE - KALDPRESSET ØKOLOGISK 500 ML

Økologisk rapsolje Ekstra fin økologisk kaldpresset rapsolje fra Gunnarshög gård i Sverige. Delikat smak med hint av nøtter. Klassiker i det nordiske kjøkken. Gunnarshögs rapsol..

kr. 65,- Ex Tax: kr. 57,-