• KJERRINGROKK - 100 GRAM

KJERRINGROKK / ÅKERSNELLE

(Vitenskapelig navn: Equisetum arvense)

Kjerringrokk/ Åkersnell tilhører Snellefamilien og er en flerårig karsporeplante som formerer seg med sporer eller utløpere under jorden. Åkersnelle er utbredt i arktiske og tempererte områder av Europa, Asia og Nord-Amerika. I Norge er arten vanlig i de fleste deler av landet, men ikke høyt til fjells. Kjerringrokk inneholder blant annet flavonoider, steroler, garvestoffer, eplesyre og delvis løselig kiselsyre og grunnstoffet silisium(kisel). Den inneholder også en rekke mineraler slik som magnesium, mangan, kalsium og svovel.

Egenskaper og virkning

Åkersnelle er Astringerende (sammentrekkende). Betegnelsen brukes ofte om stoffer som har evnen til å hele sår, motvirke betennelse og hjelpe mot diaré. Urten er også midlt urindrivende, styrkende på urinveiene, øker elastisitet og kraft i hud og bindevev og er derav beskrevet som styrkende for negler og hår. Regulerer fettsoffer i huden, styrker beinveksten og fremskynder koaguleringsprosessen(sårhelende). Immunstyrkende, blodrensende, antibakteriell, svettedrivende, galledrivende, smertestillende, sopphemmende og betennelseshemmende. I tillegg er den rapportert å styrke slimhinnene og øke opptaket av kalsium.

Avkok av åkersnelle ble tidligere sagt å kunne være gunstig mot tuberkulose, og har også vært brukt som viktig urtemedisin mot såkalt tæring. I nyere tid brukes kjerringrokk mest som et styrkemiddel til hud, hår og nedgler og mot ulike plager knyttet til urinveiene. Urtete av kjerringrokk virker vanndrivende uten å forstyrre mineralbalansen i kroppen nevneverdig, noe som dessverre ofte er tilfelle med andre vandrivende medisiner.

Ingredienser:
Kjerringrokk
Nettovekt: 100 gram

Merk: Skal du samle kjerringrokk selv så vær forsiktig så du ikke tar feil og samler myrsnelle istedet. Myrsnelle (Equisetum palustre) ligner på åkersnelle, men er derimot ganske giftig.


Informasjonen på dette nettstedet er for pedagogiske formål. Du bør rådføre deg med din lege for spesifikke råd om dine medisinske spørsmål eller forhold.

Skriv en vurdering

Note: HTML er ikke oversatt!
    Dårlig           Bra

KJERRINGROKK - 100 GRAM

  • Varenummer: kb149
  • Tilgjengelighet: 8 på lager
  • kr. 49,-


Related Products

Yogi Tea - Wellness collection

Yogi Tea - Wellness collection

Yogi tea - Wellness collection 18 teposer Inneholder 3 poser av hver type: Detox, Green Tea Macha Lemon, Immune Support, Women’s Balance, Positive Energy Cranberry Hibiscus og Ging..

kr. 49,-

Tilbud 13%

YOGI TEA - DETOX

YOGI TEA - DETOX

Økologisk detox te.Te med sitrongress, løvetann, ingefær og peppermynte for å nevne noe. En nydelig te som kombinerer mild, bitter løvetann med søt lakris og skarp ingefær med et h..

kr. 39,- kr. 45,-

BRENNESLE URTE-TE 100 GR.

BRENNESLE URTE-TE 100 GR.

Brenneslete 100 gram. (vitenskapelig navn: Urtica dioica L) Brennesle er en urt med kraftig blodrensende egenskaper. Den driver ut gifter av kroppen ved å løse opp slaggprodukte..

kr. 49,-

KAMILLE TE 100 GRAM

KAMILLE TE 100 GRAM

Kamilleblomst 100 gram. Lag en mild, aromatisk te av kamilleblomster . Smaken av kamille urte-te er beskrevet som jordnær med et hint av eple og blomstersødme. Den er lett og..

kr. 89,-

Etikett: kjerringrokk, åkersnelle, Equisetum arvense, urindrivende, hud, hår, negler, mineraler, sårhelende, koagulerende, betennelse

Noen utvalgte varer:

HAMP PROTEINPULVER - KOMPLETT OG NÆRINGSRIKT

HAMP PROTEINPULVER - KOMPLETT OG NÆRINGSRIKT

Vegansk økologisk superprotein for deg som trener, eller ønsker mer protein i kosten. 250 gram. Hemp (Cannabis sativa) er en av de mest næringsrike og komplette matvarekildene ..

kr. 115,- Ex Tax: kr. 100,-

SORT HEL PEPPER ØKOLOGISK

SORT HEL PEPPER ØKOLOGISK

Økologisk hel sort pepper 60 gramVitenskapelig navn: Piper nigrumPepper dyrkes i mange tropiske områder, spesielt i India, Indonesia og Sør-Amerika. Hvit, svart og grønn pepper kom..

kr. 52,- kr. 76,- Ex Tax: kr. 45,-

Brennesle Lavendel Shampo vital hårpleie

Brennesle Lavendel Shampo vital hårpleie

Ekstrakt  av nesle og lavendelolje styrker hårrøttene, hodebunnen, og sikrer en sterk, vital og skinnende hårvekst. Dette er den også den mest populære shampoen i ARYA-LAYA se..

kr. 74,- Ex Tax: kr. 59,-

Fennikel te, økologisk, 15 filterposer

Fennikel te, økologisk, 15 filterposer

Fennikel (Foeniculum vulgare)Fennikel inneholder eterisk olje, fete oljer, protein, flavonoider (bl.a. rutin), kumariner (bl.a. bergapten), steroler, kolin, organiske syrer, ..

kr. 40,- Ex Tax: kr. 35,-