• KJERRINGROKK - 100 GRAM

KJERRINGROKK / ÅKERSNELLE

(Vitenskapelig navn: Equisetum arvense)

Kjerringrokk/ Åkersnell tilhører Snellefamilien og er en flerårig karsporeplante som formerer seg med sporer eller utløpere under jorden. Åkersnelle er utbredt i arktiske og tempererte områder av Europa, Asia og Nord-Amerika. I Norge er arten vanlig i de fleste deler av landet, men ikke høyt til fjells. Kjerringrokk inneholder blant annet flavonoider, steroler, garvestoffer, eplesyre og delvis løselig kiselsyre og grunnstoffet silisium(kisel). Den inneholder også en rekke mineraler slik som magnesium, mangan, kalsium og svovel.

Egenskaper og virkning

Åkersnelle er Astringerende (sammentrekkende). Betegnelsen brukes ofte om stoffer som har evnen til å hele sår, motvirke betennelse og hjelpe mot diaré. Urten er også midlt urindrivende, styrkende på urinveiene, øker elastisitet og kraft i hud og bindevev og er derav beskrevet som styrkende for negler og hår. Regulerer fettsoffer i huden, styrker beinveksten og fremskynder koaguleringsprosessen(sårhelende). Immunstyrkende, blodrensende, antibakteriell, svettedrivende, galledrivende, smertestillende, sopphemmende og betennelseshemmende. I tillegg er den rapportert å styrke slimhinnene og øke opptaket av kalsium.

Avkok av åkersnelle ble tidligere sagt å kunne være gunstig mot tuberkulose, og har også vært brukt som viktig urtemedisin mot såkalt tæring. I nyere tid brukes kjerringrokk mest som et styrkemiddel til hud, hår og nedgler og mot ulike plager knyttet til urinveiene. Urtete av kjerringrokk virker vanndrivende uten å forstyrre mineralbalansen i kroppen nevneverdig, noe som dessverre ofte er tilfelle med andre vandrivende medisiner.

Ingredienser:
Kjerringrokk
Nettovekt: 100 gram

Merk: Skal du samle kjerringrokk selv så vær forsiktig så du ikke tar feil og samler myrsnelle istedet. Myrsnelle (Equisetum palustre) ligner på åkersnelle, men er derimot ganske giftig.


Informasjonen på dette nettstedet er for pedagogiske formål. Du bør rådføre deg med din lege for spesifikke råd om dine medisinske spørsmål eller forhold.

Skriv en vurdering

Note: HTML er ikke oversatt!
    Dårlig           Bra

KJERRINGROKK - 100 GRAM

  • Varenummer: kb149
  • Tilgjengelighet: 7 på lager
NOK
  • .49

    kr. 49,-


Related Products

Utsolgt

NORSK CHAGA - (KREFTKJUKE) 50 GR.

NORSK CHAGA - (KREFTKJUKE) 50 GR.

Vilthøstet og soltørket norsk Chaga-te. Ny fersk chaga fra Hemsedal. Knallgod fjellchaga. Forsiktig tørket. Chaga er en adaptogen sopp som kan hjelpe å styrke og regulere..

kr. 78,-

LØVETANN TE - 100 GR.

LØVETANN TE - 100 GR.

Løvetann te - 100 gram fra Natur Drogeriet(vitenskapelig navn: Taraxacum officinale)Løvetann er i dag utbredt i de fleste tempererte områder i verden. Det antas at løvetann kom til..

kr. 58,-

HYLLEBLOMST - ØOLOGISK 125 GR.

HYLLEBLOMST - ØOLOGISK 125 GR.

Økologisk hylleblomst-te 125 gram. Anbefales både som forebyggende og lindrende ved forkjølelse og influensa.Tilberedning: To teskjeer til en kopp te. Hell over kokende vann og la ..

kr. 129,-

YOGI TEA GINGER

YOGI TEA GINGER

Yogi Tea Ginger Ayurvedic blend  kombinerer den fantastiske ingefærroten med sitrongress, lakris, peppermynte og sort pepper og får frem en delikat, varmende te. Ren te uten k..

kr. 45,-

Etikett: kjerringrokk, åkersnelle, Equisetum arvense, urindrivende, hud, hår, negler, mineraler, sårhelende, koagulerende, betennelse

Noen utvalgte varer:

SORT HEL PEPPER ØKOLOGISK

SORT HEL PEPPER ØKOLOGISK

Økologisk hel sort pepper 65 gramVitenskapelig navn: Piper nigrumPepper dyrkes i mange tropiske områder, spesielt i India, Indonesia og Sør-Amerika. Hvit, svart og grønn pepper kom..

kr. 55,- Ex Tax: kr. 48,-

ROSMARIN - ØKOLOGISK 40 gram

ROSMARIN - ØKOLOGISK 40 gram

Rosmarin krydder - økologisk 40 gram. (Vitenskapelig navn: Rosmarinus officinalis L)Rosmaring er en eviggrønn lyngaktig busk som vanligvis blir 60 - 100 cm høy. Rosmarin ..

kr. 39,- Ex Tax: kr. 34,-

RENSEKREM ARYA LAYA - MANDELKREM

RENSEKREM ARYA LAYA - MANDELKREM

Mandel rensekrem E+T serien 100 ml Grundig stell og vask av huden er viktig for å få en fin glød. Dette er det lurt å ta hensyn til, både tidlig og sent, enten man bruker sminke e..

kr. 239,- Ex Tax: kr. 191,-

Kanel bark - Økologisk 15 gram

Kanel bark - Økologisk 15 gram

Kanel bark 15 gram. Hel kanel i stenger. Sterk god aromatisk kanel smak. Kan brukes i te, bakverk som kanelboller, kanelsnurrer, gløgg og selvfølgelig på grøt. Kanelstengene kommer..

kr. 35,- Ex Tax: kr. 30,-