Artikler

Interessante artikler om kosthold og helsekost. Lær mer om økologiske produkter og deres helsefordeler.


Stevia vs. AspartamBlant alternative søtningsmidler finnes en rekke produkter. Noen kunstige og noen naturlige. Hva bør du velge? I denne artikkelen ser vi på stevia og aspartam, fordeler og ulemper.

Brenneslens fantastiske egenskaperDe fleste kjenner til brennesle, men visste du at den er en urt med kraftige blodrensende egenskaper og tradisjonelt blitt brukt som styrkemiddel? Les mer om den interessante brenneslen i denne artikkelen.

Stevia - Det naturlige søtningsmiddeletStevia blir mer og mer populært og ikke uten grunn. Stevia brukes som sukkererstatning og er perfekt for de som lider av diabetes, for lavt blodsukker eller soppinfeksjon. Les mer om det naturlige søtningsmiddelet her.

Gurkemeie - Superkrydderet med mirakelmolekylet CurcuminGurkemeie. Krydder eller medisin? Hvorfor fascinerer gurkemeie forskere verden over?  Les mer om superkrydderet med mirakelmolekylet curcumin.

Mattilsynet, på folket eller storkapitalens side?Mattilsynet ble opprettet som eget forvaltningsorgan desember 2002. Tilsynet skal fremme god matkvalitet, redelig produksjon og omsetning, men gjør de egentlig det? Hvordan disponerer Mattilsynet ressursene sine og hvilket mål jobber de mot? I denne artikkelen tar vi mattilsynet i nærmere øyesyn.

Chaga: Naturens kraftigste anitoksidant?Chaga, ofte beskrevet som naturens kraftigste antioksidant og som kongen blant medisinske sopper. Chaga går også under navnet kreftkjuke og er en sjelden sopp som vokser på bjørk.

Kamilleblomstens velgjørende egenskaperEr du en av dem som har oppdaget at en kopp med kamille-te om kvelden gjør at du lettere faller i søvn? Det er du ikke alene om. I hele verden drikkes det over en million kopper med kamillete hver dag, og med god grunn. Populariteten til kamille skyldes at folk merker planten har en velgjørende virkning og at en kopp kamille faktisk smaker veldig godt!

Hampfrø - Supermat for et langt liv?Mange har fått med seg de mange helsefordelene ved å tilsette litt frø i kosten. Frø er både næringsrikt og sunt og et frø som vokser i popularitet er hampfrøet. Grunnen er dets høye innhold av næringsstoffer. Hampfrø har høyt proteininnhold i tillegg til å inneholde essensielle fettsyrer som omega 3, 6 og 9. Les mer...

Kinesisk urtemedisin mot grått hår?He shou wu, også kjent som fo-it, er velkjent innen kinesisk medisin på grunn av sitt brede spekter av helsebringende effekter. He shou wu er kjent for å styrke nyrene, stimulerere og harmoniserere binyrenes funksjon og fremmer generell balanse til det endokrine systemet. Det finnes historier om dets bemerkelsesverdig evne til å reversere håravfall og gjenopprette rik farge til hvit eller grå hår. Men er det noe i det? Les mer...

Tegn på at du kanskje lider av vitamin- eller mineralmangelDersom noe er galt vil kroppen sende deg signaler om det.Med dagens kosthold kan det være en utfordring å få i seg alle næringsstoffene kroppen trenger. Les mer om kroppens signaler på at noe er galt og ikke minst hva du kan gjøre med det.

Viser {start} til {end} av {total} ({pages} sider)