-58 %
  • KJERRINGROKK - ØKOLOGISK 40 GRAM

KJERRINGROKK / ÅKERSNELLE

(Vitenskapelig navn: Equisetum arvense)

Kjerringrokk/ Åkersnell tilhører Snellefamilien og er en flerårig karsporeplante som formerer seg med sporer eller utløpere under jorden. Åkersnelle er utbredt i arktiske og tempererte områder av Europa, Asia og Nord-Amerika. I Norge er arten vanlig i de fleste deler av landet, men ikke høyt til fjells. Kjerringrokk inneholder blant annet flavonoider, steroler, garvestoffer, eplesyre og delvis løselig kiselsyre og grunnstoffet silisium(kisel). Den inneholder også en rekke mineraler slik som magnesium, mangan, kalsium og svovel.

Egenskaper og virkning

Åkersnelle er Astringerende (sammentrekkende). Betegnelsen brukes ofte om stoffer som har evnen til å hele sår, motvirke betennelse og hjelpe mot diaré. Urten er også midlt urindrivende, styrkende på urinveiene, øker elastisitet og kraft i hud og bindevev og er derav beskrevet som styrkende for negler og hår. Regulerer fettsoffer i huden, styrker beinveksten og fremskynder koaguleringsprosessen(sårhelende). Immunstyrkende, blodrensende, antibakteriell, svettedrivende, galledrivende, smertestillende, sopphemmende og betennelseshemmende. I tillegg er den rapportert å styrke slimhinnene og øke opptaket av kalsium.

Avkok av åkersnelle ble tidligere sagt å kunne være gunstig mot tuberkulose, og har også vært brukt som viktig urtemedisin mot såkalt tæring. I nyere tid brukes kjerringrokk mest som et styrkemiddel til hud, hår og nedgler og mot ulike plager knyttet til urinveiene. Urtete av kjerringrokk virker vanndrivende uten å forstyrre mineralbalansen i kroppen nevneverdig, noe som dessverre ofte er tilfelle med andre vandrivende medisiner.

Ingredienser:
Økologisk kjerringrokk
Nettovekt: 40 gram
Opprinnelsesland: Albania

Merk: Skal du samle kjerringrokk selv så vær forsiktig så du ikke tar feil og samler myrsnelle istedet. Myrsnelle (Equisetum palustre) ligner på åkersnelle, men er derimot ganske giftig.


Informasjonen på dette nettstedet er for pedagogiske formål. Du bør rådføre deg med din lege for spesifikke råd om dine medisinske spørsmål eller forhold.

Skriv en vurdering

Note: HTML er ikke oversatt!
    Dårlig           Bra

KJERRINGROKK - ØKOLOGISK 40 GRAM

  • Varenummer: kb149
  • Tilgjengelighet: På lager
  • kr. 45,-
  • kr. 19,-


Related Products

Brennesle - Økologisk te 50 gram
-61 %

Brennesle - Økologisk te 50 gram

Økologisk brenneslete (vitenskapelig navn: Urtica dioica L) Tilbud: Best før juli 2017Brennesle er en urt med kraftig blodrensende egenskaper. Den driver ut g..

kr. 19,- kr. 49,-

NORSK CHAGA - (KREFTKJUKE) 50GR.

NORSK CHAGA - (KREFTKJUKE) 50GR.

Vilthøstet og soltørket norsk Chaga-te. Chaga er en adaptogen sopp som styrker og regulerer immunforsvaret og kan redusere celleskader fra frie radika..

kr. 79,-

MATE TE NORGE SALUS

MATE TE NORGE SALUS

Matete økologisk fra SalusMate te er en koffeinholdig drikk og svært populær i Argentina, Uruguay, Paraguay og store deler av Brasil. Brukt av indianerne som en..

kr. 40,-

Yogi Tea - Wellness collection 18 teposer

Yogi Tea - Wellness collection 18 teposer

Yogi tea - Wellness collectionInneholder 3 poser av hver type: Detox, Green Tea Macha Lemon, Immune Support, Women’s Balance, Positive Energy Cranberry Hibiscus..

kr. 64,-

Etikett: kjerringrokk, åkersnelle, Equisetum arvense, urindrivende, hud, hår, negler, mineraler, sårhelende, koagulerende, betennelse

Kunder som kjøpte dette kjøpte også

SJOKOLADE 70% MØRK ORGANISK

SJOKOLADE 70% MØRK ORGANISK

Naturlig, økologisk, smaker fantastisk!70% premium mørk organisk sjokolade. Det enkle er ofte det beste: Kakaomasse, rørsukker og kakaosmør. Helt uten tilse..

kr. 45,-

ALOE VERA BODYLOTION 200ML

ALOE VERA BODYLOTION 200ML

Body Lotion Aloe Vera 200 ml La huden din bli myk og smidig med forfriskende Aloe Vera Body Lotion. Den høye andelen av Aloe Vera gir intensiv fuktighet..

kr. 150,-

Brenneslesaft 200ml, økologisk dyrket

Brenneslesaft 200ml, økologisk dyrket

Salus brenneslesaftNaturlig ferskpresset saft av brennesle. Rik på flavonoider, god mot dårlig forbrenning. Velegnet for å øke basalstoffskiftet. Brenneslen i..

kr. 130,-

CEYLON KANEL ØKOLOGISK 30GR.

CEYLON KANEL ØKOLOGISK 30GR.

Økologisk ceylon kanel. Kanel har et høyt innhold av antioksidanter og er rik på mangan. Kanel stabiliserer blodsukkeret og kan derfor være gunstig for dia..

kr. 45,-